Frankenstein

Beschikbaarheid: Op voorraad (8)
Levertijd: 1-4 dagen

Bij Frankenstein denken de meeste mensen aan het grote, groene monster met schroeven in zijn hoofd. Maar dat is niet het verhaal dat Mary Shelley in 1816 opschreef. Dat verhaal gaat over de ambitieuze wetenschapper Victor Frankenstein, die een levend wezen weet te creëren. Zijn schepping, het "monster', voelt zich in de steek gelaten door zijn maker en begint dood en verderf te zaaien – uit wanhoop.

Wereldklassiekers: boeken die je gelezen moét hebben. Met onze nieuwe lijn hopen we meer jongeren te interesseren in en kennis te laten maken met de klassieke wereldliteratuur. Het tweede deel is Mary Shelley's Frankenstein. Frankenstein volgt Romeo & Julia, dat werd bewerkt door Tiny Fisscher.

De Wereldklassiekers zijn gebonden in linnen met folieopdruk. Sophie Pluim verzorgde de illustraties op het omslag, diverse zwart-witillustraties, een gekleurde illustratie voor de schutbladen en geïllustreerde beginkapitalen.

| Britt 06-08-2020 17:30

De geïllustreerde wereldklassiekers van Blossom Books wisten mijn interesse te wekken om klassiekers op te pakken. Normaal voegen klassieke boeken en ik niet zo. Dus ik was een beetje verbaasd hoe snel en hoe leuk ik Frankenstein vond, maar ook hoe weinig ik eigenlijk van het verhaal wist.

Maria Postema's hertaling heeft daar zeker bij geholpen. In het Nawoord vertelt Postema hoe ze de twee versie's van het verhaal uit 1818 en 1831 (ja, er waren blijkbaar twee versie's. Weer iets geleerd) heeft gecombineerd tot de ultieme hertaling.

De illustratie's van Sophie Pluim zijn ook heel mooi en gaven een extra laag aan de leeservaring.

Frankstein is een briefroman. Er is een verhaal in een verhaal in een verhaal. Ik had nog nooit zoiets gelezen, maar het beviel me wel. Op dit moment zie ik Frankenstein als één van mijn favoriete klassiekers is (alhoewel ik niet veel klassieker heb gelezen). Ik ben vooral benieuwd naar de andere wereldklassiekers van Blossom Books, want ik wil weten hoe ik die verhalen zal ervaren. Hopelijk zal het net zo positief uitpakken als bij Frankenstein. (En dan heb ik ook een goede reden om de mooie editie's te kopen).

4 sterren op basis van 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »