Dantes goddelijke komedie: De hel

€27,99
Availability: In stock (1)

DUTCH BOOK

Wereldklassiekers: boeken die je gelezen moét hebben. Met onze nieuwe lijn hopen we meer jongeren te interesseren in en kennis te laten maken met de klassieke wereldliteratuur. De nieuwe hertalingen blijven dicht op het origineel maar zijn tegelijkertijd zo bewerkt dat ze voor jongeren dé opstap vormen naar ander klassiek werk.

Na Romeo & Julia, Frankenstein en Jekyll & Hyde vullen we ons rijtje wereldklassiekers aan met De goddelijke komedie: de hel, van Dante Alighieri.

De hel is een verslag van de reis door een van de drie rijken van het hiernamaals en geldt als een van de hoogtepunten uit de (Italiaanse) literatuur. Lies Lavrijsen bewerkte de poëtische tekst uit de veertiende eeuw tot een prettig leesbaar verhaal. Ze geeft met voetnoten bovendien extra toelichting bij de verschillende personages.

De hel is geïllustreerd door Sophie Pluim en uitgegeven met linnen omslag, folieopdruk en geïllustreerde beginkapitalen.

| Britt 24-03-2021 12:15

Een goede vriendin van mij beschreef Dantes goddelijke komedie: de hel als een "self-insert fanfiction" en ik ben het volledig met haar eens. In deze Italiaanse klassieker uit de viertiende eeuw reist Dante door de hel met zijn gids Vergilius. Dante komt zowel bekende figuren op de Romeinse geschiedenis (zoals Vergilius) als tijdgenoten tegen.

Het verhaal bestaat uit 34 zangen en 365 voetnoten, en als liefhebber van Grieks/Romeinse mythologie en geschiedenis in het algemeen waren de voetnoten voor mij een feestje. Het voorwoord bevat wat informatie over de schrijver en de tijdgeest die mij erg hielpen het verhaal te begrijpen. De illustraties door Sophie Pluim waren geweldig en lichtelijk huiveringwekkend (op de beste manier) dat goed bij de sfeer van het verhaal paste. Bovendien is de eerste illustratie met alle negen kringen van de hel leuk om tijdens het lezen te bekijken waar in de hel je je met Dante bevindt.

Mocht jij net als ik dol zijn op geschiedenis en Grieks/Romeinse mythologie en nieuwsgierig zijn naar hoe een "self-insert fanfiction" uit de veertiende eeuw eruit ziet, dan kan ik je Dantes goddelijke komedie: de hel volledig aanraden!

5 stars based on 1 reviews
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »